Projekt nr 2.

2014-08-29 11:18:42 Inredning.
» Kommentarer(0) «


Nu är äntligen projekt nr 2 på gång, det stora extrarummet som kommer bli gästrum/tv-rum. 

I detta rummet var det tidigare barntapeter, som ni ser nedan, lejon giraffer och flodhästar! Fört bar tanken att också göra detta helvitt, men en spontan tapet blev inköpt som jag bara blev kär i.. Johan också såklart ;) därför kommer det bli en tapetserad hel vägg.

Tapeten är i beige hållet men fortfarande ganska vit. Ger er en förhandstitt när de fortfarande är i kartongen, lite mönstrad i guldbeige och koppar.

Jag bad Flugger (där tapeten är köpt) att läsa av NCS koden i grundfägen i tapeten och bad sedan om en färgburkar med samma förgjord som tapeten. Riktigt snyggt kommer det bli. Vår vita färg är så vit det kan bli, ingen brytning alls i den så att måla med den mot tapeten skulle inte bli snyggt.

Färgkoden NCS för den vita färgen är S0500-N och färgen som blir mot tapeten är S0603-Y80R. Det är jätteroligt med färgsättning och att man kan anpassa det så bra, jag har nyss läst ett kapitel i min skola angående färgsättning och därför är det lite extra roligt!

Hur gör vi då? Först spackla upp alla skarvar och tapetkanter, sedan har vi grundmålat hela rummet 1 gång. Till och med tapetväggen då vi inte vill att tapeten ska lysa igenom.. Sedan de tre väggarna utan tapet med vitt en gång till. Sista strykningen blir med den brutna färgen. Förhoppningsvis så räcker det med en gång med denna färgen men vi får se.

Vi använder färg från XL bygg. Vi har fått jättebra hjälp av dem med färg!! Dessutom lite rabatt när viner med i Villaägarna.

Lite bilder nedan, innan den brutna färgen är påmålad och tapeten är inte uppsatta. Samt en bild på tapeten 💕







Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback